Sämpyläruudut perunalla

Lämmitä vesi 42 asteiseksi.

Lisää hiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva.

Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisin käsin levyksi.

Kohota puolisen tuntia liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele maidolla.

Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Resepti kopioitu Marilelen blogista hieman muokaten: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Tiilimuuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.7g0kcal0g0g0g0g
Ohrahiutale 0.5g1.8kcal0g0.3g0g0g
Kaurahiutale 0.6g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Perunamuusi2.7g2.1kcal0g0.3g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.7kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 0.7g6.1kcal0g0g0.7g0g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g4.3g14kcal0.5g2.8g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.4kcal0.3g1.7g0g0.1g
Ohralese (Myllyn paras), annos 40g0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g73kcal1.8g11.6g1.8g1.2g
Valittu annoskoko20g36kcal0.9g5.8g0.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna10g18kcal0.5g2.9g0.5g0.3g
Arvot/100g100g185kcal4.6g29.6g4.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=290941