Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g1.4g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)0.9g3.3kcal0g0.1g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g8g2.7kcal0g0.6g0g0.1g
Sokeri 0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g2.9g2kcal0.3g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.1g3.9kcal0g0g0.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g63kcal1.4g9.8g1.6g0.4g
Valittu annoskoko20g32kcal0.7g4.9g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g16kcal0.4g2.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g162kcal3.6g25g4.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=307500