Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta4.8g17kcal0.6g3.4g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g1.7g12kcal0g0g1.3g0g
Vesi2.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3.3g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g105kcal1.8g16g3.4g0.6g
Valittu annoskoko20g52kcal0.9g8g1.7g0.3g
Annoskoko puolitettuna10g26kcal0.5g4g0.9g0.2g
Arvot/100g100g268kcal4.6g41g8.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310095