Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl7g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Hiiva, 50g0.7g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma1.4g4.5kcal0g1g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g0.8g4.6kcal0.2g0.1g0.4g0g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi1g3.1kcal0.3g0.1g0.2g0.3g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g2g6.5kcal0.2g1.3g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 2.9g10kcal0.3g2.1g0g0.1g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g2.7g8.2kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.4g0.7kcal0.1g0.1g0g0.2g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)0.6g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g86kcal3.4g14.8g1.4g2.6g
Valittu annoskoko20g43kcal1.7g7.4g0.7g1.3g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.9g3.7g0.4g0.7g
Arvot/100g100g219kcal8.7g37.8g3.6g6.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492