Valkuaispuuro

Kiehauta soijamaito ja vesi liedellä.

Samalla kun odotat nesteen kuumenevan, lisää mausteet:
- (kunnolla!!) suolaa
- vaniljajauhetta (aitoa)
- kanelia
- kardemummaa
- (halutessasi) makeutusta esim.

steviaa

Kun vesi kiehuu, lisää kaurahiutaleet ja alenna lämpöä.

Keitä niin kauan että hiutaleet on täysin turvonneet ja puuro on melko paksua(tärkeää!!).

Hauduta tarpeen tullen vaikka kannen alla.

Lisää valkuaiset yksi kerrallaan joukkoon ja sekoita kunnolla, ellet halua puuroon valkoisia klönttejä.

Sekoita vielä valkuaisten lisäämisen jälkeen ja anna niiden kypsyä samalla.

Muutamien minuuttien jälkeen puuron rakenne pitäisi olla klönttinen ja limainen.

Keitä niin kauan kunnes saat haluamasi rakenteen.

Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä!

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Pallasathene
AineksetMääräEnergiaPHRK
Alpro soya vanilla (Alpro), annos 250g9g5.8kcal0.3g0.7g0.2g0g
Kaurahiutaleita(lidl)2.5g8.7kcal0.3g1.4g0.2g0.2g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g4.3g1.8kcal0.4g0g0g0g
Stevia mak.jauhe (Canderel), annos 1g0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g35kcal2g4.8g0.8g0.4g
Valittu annoskoko20g17kcal1g2.4g0.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g9kcal0.5g1.2g0.2g0.1g
Arvot/100g100g89kcal5.1g12.3g2.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=353601