Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 12g102kcal0g0g11.6g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g5g6.5kcal0.7g0g0.4g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl0.9g1.2kcal0g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.9g0.2kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.9g0.2kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g221kcal1.4g0.4g24.2g0g
Valittu annoskoko20g110kcal0.7g0.2g12.1g0g
Annoskoko puolitettuna10g55kcal0.4g0.1g6.1g0g
Arvot/100g100g560kcal3.6g1g61.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485