Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen5.8g1.8kcal0g0.4g0g0.1g
Luumu kivetön, kuivattu 2.4g5kcal0.1g0.9g0g0.2g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala2g6.3kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.4kcal0.2g1.1g0g0.1g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g0.8g4.7kcal0.2g0.1g0.4g0g
Ruokosokeri2.9g12kcal0g2.9g0g0g
Neilikka, annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0g0.2kcal0g0g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0g0.2kcal0g0g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio2g1kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g104kcal1.8g13.4g4.6g1.2g
Valittu annoskoko20g52kcal0.9g6.7g2.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna10g26kcal0.5g3.4g1.2g0.3g
Arvot/100g100g268kcal4.6g34.4g11.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=392082