Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1.8g6.3kcal0g1.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1.8g5.6kcal0.3g1g0.1g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai2.4g8.2kcal0.3g1.7g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g3.6g11kcal0.6g2g0.1g0.5g
Voi, normaalisuolainen (Valio)0.9g6.5kcal0g0g0.7g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g3g1.8kcal0.3g0.1g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.2kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.6g3.5kcal0.1g0g0.3g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g92kcal3.6g13.6g2.6g1.8g
Valittu annoskoko19g46kcal1.8g6.8g1.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna10g23kcal0.9g3.4g0.7g0.5g
Arvot/100g100g238kcal9.3g35.1g6.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=460183