Jogurttiporkkana sämpylät

1. Lämmitä jogurtti ja vesi seos kädenlämpöiseksi.

Sekoita hiiva joukkoon ilmavasti vatkaten niin kauan että hiiva on liuennut.

2. Lisää joukkoon suola, sokeri, raastettuporkkana ja öljy.

3. Alusta taikina jauhoilla.

4 Kohota kaksin kertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

5. Leivo n. 18 sämpylää.

Nostata hetki pellillä.

Voitele munalla tai basilikamuna seoksella.

6. Voideltujen sämpylöiden päälle voit viiltaa pienet viivat (esteettisesti mukavan näköiset)
7. Paista 225 astetta n. 10min

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1127 grammaa

Snyys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.8g6.9kcal0g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 10g35kcal1g7.1g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 0.4g0.3kcal0.1g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Jogurtti, RELA, rasvaton, maustamaton (Ingman) 100 g, 1 dl3.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g88kcal2.4g15g1.8g0.8g
Valittu annoskoko20g44kcal1.2g7.5g0.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g22kcal0.6g3.8g0.5g0.2g
Arvot/100g100g226kcal6.2g38.5g4.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=81603