Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.5g3.4kcal0g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen5.7g1.9kcal0.2g0.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai8.6g30kcal1g6.1g0.2g0.3g
Hiiva, 50g0.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g1.9g1.1kcal0.2g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]1.9g2.6kcal0.3g0.3g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g79kcal3.6g13.6g1.4g2.4g
Valittu annoskoko20g40kcal1.8g6.8g0.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna10g20kcal0.9g3.4g0.4g0.6g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.9g3.6g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=92427