Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 5.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Selleri, annos 50g2.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.5g1.6kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl2.2g7.5kcal0g0.1g0.8g0g
Juustoraaste emmental punaleima2.2g8.7kcal0.6g0g0.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g41kcal1.4g2g3g0.4g
Valittu annoskoko19g21kcal0.7g1g1.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna10g10kcal0.4g0.5g0.8g0.1g
Arvot/100g100g106kcal3.6g5.2g7.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465