Kartanon limppu Maidoton

2 dl Tuoppi-maltaita
1 dl leipä/mämmimaltaita
4 dl kiehuvaa vettä
3 pss (33g) kuivahiivaa
2½ dl omenatäysmehua
1 dl riisijuomaa Nordic
2 tl ruususuolaa
2½ dl siirappia
1 rkl kuminoita
2 rkl pomeranssinkuorta
6 dl karkeita ruisjauhoja
5 dl luomu hiivaleipäjauhoja
3 dl kokojyvävehnäjauhoja

Kaada maltaitten päälle kiehuva vesi.

Lisää hetken päästä omenamehu ja riisimaitojuoma.

Anna seoksen seistä hetken, kunnes se on n. 42 asteista.

Lisää kuivahiiva sekoitettuna pieneen määrään jauhoja.

Sekoita joukkoon siirappi, suola ja mausteet.

Lisää jauhoja vuorotellen, kunnes taikina on pehmeän kimmoisaa.

Viimeksi vehnäjauhoja tarpeellinen määrä.

Anna taikinan kohota . n. tunnin ajan.

Jaa taikina kolmeen osaa, leivo ne pyöreiksi limpuiksi tai pane osat vuokiin.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

Voitele limput pariin otteeseen siirappivedellä.

Herkkuja syntyy.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 716 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaljamallas, tuoppi (Laihian mallas), annos 100g1.5g4.5kcal0.2g0.9g0g0.2g
Vesi3.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g0.5g1.8kcal0.1g0.4g0g0.1g
Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu (Pirkka), annos 100g2.3g1kcal0g0.3g0g0g
Riisijuoma nordic maidoton (Ravintoraisio oy), annos 750g0.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.2g10kcal0g2.4g0g0g
Kumina mauste (Mausteet), annos 2g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3g9kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Hiivaleipäjauho, luomu (Liperin mylly)2.7g10kcal0.4g2g0.1g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g1.4g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g83kcal2.4g17g0.4g2g
Valittu annoskoko20g41kcal1.2g8.5g0.2g1g
Annoskoko puolitettuna10g21kcal0.6g4.3g0.1g0.5g
Arvot/100g100g211kcal6.1g43.4g1g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=322395