Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr4.6g5.6kcal0.9g0g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.2g0.6kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 1g5.7kcal0g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.3kcal0.1g0.5g0g0g
Sinappi, mieto, meira 125g0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana39g31kcal2g1.2g1.6g0g
Valittu annoskoko20g15kcal1g0.6g0.8g0g
Annoskoko puolitettuna10g8kcal0.5g0.3g0.4g0g
Arvot/100g100g78kcal5.1g3.1g4.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869