Valkosipuliperunat (kokonaan itse tehty)

Viipaloi perunat ja pilko sipulit.

Laita ne vuokaan kerroksittain ja ripottele kerrosten väliin suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta.

Kaada päälle 5dl kermaa ja paista 225* n. 45 min.
Lisää loppu kerma ja jatka paistamista vajaa tunti alentaen lämpö 200 asteeseen.

Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 11g8.4kcal0.2g1.7g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g6.3g21kcal0.1g0.2g2.2g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suolapähkinä, taffel0g0.2kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana40g61kcal0.6g4g4.4g0.2g
Valittu annoskoko20g31kcal0.3g2g2.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna10g15kcal0.2g1g1.1g0.1g
Arvot/100g100g154kcal1.5g10.1g11.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=451482