Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g26g16kcal0.4g3.4g0g0.2g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.9g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 19g33kcal1.4g0.4g2.8g0g
Ketsuppi, Heinz5.6g5.8kcal0.1g1.4g0g0.1g
Sinappi 5.6g7.4kcal0.2g0.8g0.3g0.1g
Korppujauho 4.7g17kcal0.5g3.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g506kcal37.6g23.2g28.6g2.6g
Valittu annoskoko190g253kcal18.8g11.6g14.3g1.3g
Annoskoko puolitettuna95g127kcal9.4g5.8g7.2g0.7g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.1g7.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727