Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 38g54kcal4.7g0.1g3.8g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki63g40kcal6.9g2.6g0.2g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.2g0.2kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta6.7g31kcal2.7g0g2.2g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Manteli 53g323kcal12.6g3.5g28.4g3.8g
Rypsiöljy 5.3g46kcal0g0g5.3g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.7g28kcal2.5g0.6g1.7g2.7g
Seesaminsiemen, kuorineen 7g47kcal1.9g0.5g4.1g0.9g
KauraKuitunen (Hirvelä)7.3g8.9kcal0.5g1.2g0.2g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g1161kcal63.8g18g91.8g25g
Valittu annoskoko190g580kcal31.9g9g45.9g12.5g
Annoskoko puolitettuna95g290kcal16g4.5g23g6.3g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.1g6.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385