Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g5.1g18kcal0.2g4.1g0.1g0.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g4.4g15kcal0g3.6g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.9g11kcal0.5g0.3g0.6g0.9g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA29g47kcal2.1g4.7g2g0g
Pandan tumma suklaa 150 g22g117kcal1.1g11.4g7g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl59g211kcal1.2g1.6g22.2g0g
Sokeri 8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g7.3g2.9kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana382g1170kcal18.2g111.4g70.4g2.4g
Valittu annoskoko191g585kcal9.1g55.7g35.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna95g293kcal4.6g27.9g17.6g0.6g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=173905