Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g88g8.8kcal0.5g1.2g0.1g0.6g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L53g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 26g8.7kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g0.4g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Tilli, tuore 7g2.1kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana381g164kcal1.8g33g0.4g1.4g
Valittu annoskoko191g82kcal0.9g16.5g0.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna95g41kcal0.5g8.3g0.1g0.4g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108