Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 7542g5713kcal141g1162.9g15.1g75.4g
Kananmuna kuoreton 830g1183kcal103.7g2.5g85g0g
Korppujauho 453g1657kcal47.5g338.9g4.7g24g
Rypsiöljy 302g2668kcal0g0g301.7g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 603g4068kcal162.2g41.6g349.9g74.2g
Suola, annos 3g45g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g226g136kcal22.6g39.1g9g165.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g30851kcal954g3170g1530.8g677.6g
Valittu annoskoko10000g15425kcal477g1585g765.4g338.8g
Annoskoko puolitettuna5000g7713kcal238.5g792.5g382.7g169.4g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129417