Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt583g268kcal18.6g28g8.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g70g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 466g1599kcal47.5g326.3g5.6g16.3g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)699g2447kcal83.9g482.4g13.3g35g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g70g629kcal0g0g69.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g9963kcal300g1692g195g102.6g
Valittu annoskoko1904g4981kcal150g846g97.5g51.3g
Annoskoko puolitettuna952g2491kcal75g423g48.8g25.7g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=235481