Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g186g119kcal6.5g0.4g46.6g0g
Sinappi (teollinen)75g96kcal3.3g10.5g4.5g0g
Viinietikka 140g29kcal0g0.7g0g0g
Sokeri 28g113kcal0g27.9g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 4.7g13kcal0.5g2g0.1g1.2g
Rypsiöljy 1452g12844kcal0g0g1452.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g26430kcal20.6g83g3007.2g2.4g
Valittu annoskoko1904g13215kcal10.3g41.5g1503.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna952g6607kcal5.2g20.8g751.8g0.6g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393804