Hyydykekakku (mustikka-vadelma)

Irtopohjakakkuvuokaan.

Reunaan kannattaa laittaa elmukelmua tai leivinpaperia.

Irtoaa tietysti siististi niinkin, että veitsellä käy reunan ensin läpi.

(2x-> pellillinen)

Murskaa digestivekeksit hienoksi.

(180g=12-14keksiä)
Sulata voi ja sekoita muruihin.

Painele muruseos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Nostele rahka sekaan.

Lisää vaniljakreemijauhe(ei pakollinen).

Laita 4 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Lisää liivateliuos kermavaahtorahkaan.

Sekoita vadelmista mehua kermavaahtorahkaan ja painele marjat muruseoksen päälle vuokaan.

Kaada kermavaahtorahka vuokaan marjojen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin toviksi.

Soseuta mustikat.

Laita 3 liivatelehteä likoamaan 5min.

Kiehauta tilkka vettä.

Purista vesi pois liivalehdistä ja liuota ne kiehautettuun veteen.

Sekoita liivateliuos mustikkasoseeseen.

Kaada vuokaan hyytyneen kermavaahtorahkan päälle.

Hyydytä muutama tunti jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1089 grammaa

Jonnag86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g315g1418kcal24.3g214.2g50.4g11.3g
Voi (perinteinen meijerivoi)114g819kcal0.1g0.1g91g0g
Vadelma 298g122kcal3g12.2g2.4g11g
Maitorahka (Pirkka)438g289kcal52.5g17.5g1.3g0g
Vispikerma Flora 20%350g770kcal10.5g17.5g70g0g
Liivatelehti, gelatiini25g86kcal21g0g0g0g
Vaniljakreemijauhe, annos 100g26g105kcal0.1g22.6g1.3g0g
Mustikka metsä- 341g150kcal1.7g21.8g2g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3812g7516kcal226.4g611.8g436.8g67.2g
Valittu annoskoko1906g3758kcal113.2g305.9g218.4g33.6g
Annoskoko puolitettuna953g1879kcal56.6g153g109.2g16.8g
Arvot/100g100g197kcal5.9g16.1g11.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=214739