Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)13g48kcal0.1g0.8g5g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g87kcal2.6g17.8g0.3g0.9g
Vesi3.5g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys16g55kcal0.1g13.6g0g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g47g160kcal7.5g0g14.3g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)4.7g18kcal0g0.3g1.9g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g47g17kcal4.2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.8g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana383g893kcal29g95.4g43g1.8g
Valittu annoskoko191g447kcal14.5g47.7g21.5g0.9g
Annoskoko puolitettuna96g223kcal7.3g23.9g10.8g0.5g
Arvot/100g100g233kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153922