Katkarapu-kesäkurpitsapiiras

Sulata piirakkapohja-ainekset ja katkaravut.

Painele piirakkapohja vuokaan ja nosta kylmään lepäämään.

Valmista täyte.

Suikaloi kesäkurpitsa ja kypsennä öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät.

Sekoita jauhot joukkoon ja keitä minuutin ajan.

Lisää kasariin kuuma maito nauhana ja keitä, kunnes täyte on pehmeää ja sakeaa.

Anna täytteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten joukkoon sulatetut ja huuhdellut katkaravut, huoneenlämpöiset, vatkatut kananmunat ja parmesan.

Mausta maun mukaan ja kaada täyte piirakkapohjalle.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista piirakkaa 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes täyte on kauniin ruskea.

Anna piirakan levätä paistamisen jälkeen (puolisen tuntia) tai tarjoile kylmänä salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Keralagirl
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkapohja-ainekset (Pirkka), annos 225g25g115kcal2.2g12.8g5.9g0g
Katkarapu 22g15kcal3.2g0g0.2g0g
Kesäkurpitsa33g5.6kcal0.1g0.8g0.2g0.2g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g5.5g3kcal0.2g0.4g0.1g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 22g5.8kcal0.7g0.7g0g0g
Kananmuna, keitetty 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.1g24kcal0.7g5g0.1g0.2g
Rypsiöljy 3g26kcal0g0g3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta4.4g20kcal1.8g0g1.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g55g142kcal16.4g1.1g8.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana383g751kcal53.6g42g40.6g1.2g
Valittu annoskoko192g375kcal26.8g21g20.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna96g188kcal13.4g10.5g10.2g0.3g
Arvot/100g100g196kcal14g11g10.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=188196