Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 75g18kcal1.4g1.7g0.2g1.7g
Purjosipuli 15g3.4kcal0.3g0.4g0g0.3g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Rypsiöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Flora kevyt margariini 40 400g2.8g10kcal0g0.1g1.1g0g
Kasvisliemi laimennettu 75g7kcal0.2g0.3g0.5g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g19g45kcal2.8g0.6g3.8g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g217kcal9.6g6.8g16.2g4g
Valittu annoskoko192g108kcal4.8g3.4g8.1g2g
Annoskoko puolitettuna96g54kcal2.4g1.7g4.1g1g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.8g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518