Parsasalaatti (Kevennys)

Ainekset:

1 pnt Vihreä parsa
1 pnt Valkea parsa
1 ras Miniluumutomaatti
1 kpl Punasipuli
0,1 l Punaviinietikka
3 rkl Hunaja
1 pnt Ruohosipuli

Rypsiöljyä
Suolaa ja Mustapippuria maustamiseen

Ohje:

Kuori ja leikkaa punasipulit suikaleiksi.

Ota kattila, laita etikka ja hunaja kattilaan, kiehauta ja lisää leikatut punasipulit kattilaan ja anna hautua, kunnes sipulit ovat läpikuultavan punaisia.

Huuhtele tomaatit, asettele uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Kuori ja poista kannat parsoista, keitä noin 3-5 minuuttia paksuudesta riippuen.

Jäähdytä kylmässä valuvassa vedessä.

Pilko parsat ja siivilöi sipulit.

Leikkaa ruohosipulit pieniksi, yhdistä raaka-aineet ja sekoita.

Mausta ja asettele lautaselle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 75g248kcal0.4g60.6g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Tankoparsa, vihreä625g75kcal8.1g7.5g1.2g21.9g
Parsa 625g97kcal8g7.5g1.2g9.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g313g63kcal1.9g10.3g0.9g0g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g3.8g0.8kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Ruohosipuli, tuore125g34kcal1.7g4.7g0.7g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3820g1335kcal44g195.6g33.6g71g
Valittu annoskoko1910g668kcal22g97.8g16.8g35.5g
Annoskoko puolitettuna955g334kcal11g48.9g8.4g17.8g
Arvot/100g100g35kcal1.2g5.1g0.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296346