Rapukeitto

3-4 annosta

Valmistusaineet
1 pussi (180 g) katkarapuja
1 punainen paprika
1-2 punaista chiliä
1 rasia (200 g) Valio Viola rapu tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora kevyt & paksu ruokakermaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 1/2 rkl sitruunamehua
1 dl kivennäisvettä
purjoa

Koristeluun
katkarapuja
purjoa tai kesäsipulia

Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

Paloittele paprika.

Halkaise chili(t).

Poista siemenet.

Laita tuorejuusto, ruokakerma, paprika, chili, hunaja, suola ja mustapippuri kattilaan.

Soseuta kylmät ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna keitto.

Mausta sitruunamehulla.

Tarkista maku.

Jos kaipaat vielä lisää tulisuutta, lisää ripaus cayannepippuria.

Lisää kivennäisvesi, valutetut katkaravut ja ohuiksi renkaiksi leikattu purjo keittoon.

Kuumenna, älä enää keitä.

Koristele katkaravuilla, purjolla tai kesäsipulilla.

Tarjoa patongin kanssa.

VINKKI

Chilien tulisuus vaihtelee huomattavasti.

Tarkista chilin vahvuus ennen soseuttamista ja valmista keitto tulisuudeltaan omaa makumaailmaasi vastaavaksi.

Chilin voit halutessasi jättää myös kokonaan pois.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 382 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkaravut300g300kcal69.1g0g2.7g0g
Rapu tuorejuusto viola (Valio), annos 25g334g867kcal21g12.3g83.4g0g
Kevyt ja paksu 4%, ruokakerma (Flora)417g229kcal79.2g16.7g16.7g2.5g
Sitruunamehu (Limmi)38g9kcal0.1g0.7g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L167g0kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen467g120kcal4.2g21.5g1.9g9.3g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.3g0g0g
Purjosipuli 150g34kcal2.7g3.6g0.3g3.2g
Juokseva hunaja 250g13g40kcal0.1g9.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3820g3221kcal353.8g133.8g210g30g
Valittu annoskoko1910g1611kcal176.9g66.9g105g15g
Annoskoko puolitettuna955g805kcal88.5g33.5g52.5g7.5g
Arvot/100g100g84kcal9.3g3.5g5.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408809