Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha466g774kcal88.6g0g46.6g0g
Sipuli 128g39kcal1.6g6.2g0.3g2.2g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Porkkana 152g50kcal0.9g8.4g0.3g3.9g
Lehtiselleri 87g11kcal1g1g0.2g0.9g
Tomaattimurska 933g274kcal5.2g49.4g1.9g17.7g
Punaviini 140g99kcal0.4g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3822g2503kcal196.2g132.2g98.6g49.6g
Valittu annoskoko1911g1252kcal98.1g66.1g49.3g24.8g
Annoskoko puolitettuna956g626kcal49.1g33.1g24.7g12.4g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100216