Brita -kakku mansikoilla

Vatkaa rasva+sokeri vaahdoksi, lisää kaksi keltuaista.

Sekoita vehnäjauhe ja leivinjauhe, lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa rasva-sokeri-keltuaisvaahtoon.

Levitä taikina uunipannulle (suorakaide n. 30x40 cm). Vatkaa kaksi valkuaista, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi ja levitä pohjan päälle.

Paista 175 asteessa n. 15 min. Anna jäähtyä.

--- Tee kolme kerrosta, joka väliin + päälle kermavaahtoa ja mansikoita.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Salvia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 349g162kcal1.7g29.3g0.7g6.6g
Vispikerma Flora 20%436g960kcal13.1g21.8g87.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Sokeri 223g903kcal0g222.3g0g0g
Valkuainen (100g)87g37kcal8.6g1.3g0.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen175g58kcal5.8g8.6g0g0g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 170g584kcal17.3g119.1g2g6g
Keltuainen, 20g, annos 20g87g56kcal3.1g0.2g21.8g0g
Sokeri 148g602kcal0g148.2g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen218g1571kcal0g0g174.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3836g9982kcal101g1128.6g572.8g25.4g
Valittu annoskoko1918g4991kcal50.5g564.3g286.4g12.7g
Annoskoko puolitettuna959g2495kcal25.3g282.2g143.2g6.4g
Arvot/100g100g260kcal2.6g29.4g14.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=75147