Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.6g4.6kcal0.1g0.1g0.4g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g1g0kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%35g60kcal7g0g3.5g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g25g8.7kcal0.4g1.7g0.1g0.2g
Porkkana 10g3.3kcal0.1g0.6g0g0.3g
Selleri, annos 50g10g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Palsternakka 10g6.4kcal0g1.2g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)10g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2g18kcal0g0g2g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g226kcal16g12.4g12g2.4g
Valittu annoskoko192g113kcal8g6.2g6g1.2g
Annoskoko puolitettuna96g57kcal4g3.1g3g0.6g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774