Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g50g66kcal11g0g2.3g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK31g42kcal6.9g0g1.9g0g
Lanttu 31g9kcal0.3g1.4g0.1g0.6g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 25g19kcal0.5g3.9g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g3.8g21kcal0g0g2.3g0g
Milbona Maito rasvaton19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana384g346kcal39g15.8g13.4g3.2g
Valittu annoskoko192g173kcal19.5g7.9g6.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna96g87kcal9.8g4g3.4g0.8g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.1g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443403