Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g45g14kcal0.4g3.2g0.1g0g
Peruna, keskikokoinen 60g20g12kcal0.3g2.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2.8g3.4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g10g26kcal1.5g0g2.2g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana385g166kcal4.8g13.4g10.6g1g
Valittu annoskoko193g83kcal2.4g6.7g5.3g0.5g
Annoskoko puolitettuna96g42kcal1.2g3.4g2.7g0.3g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=340850