Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 38g29kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss25g13kcal1.4g1.3g0.1g0.8g
Arkirae (Valio), annos 100g13g8.7kcal1.5g0.4g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas2.9g8.9kcal0.3g1.8g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana385g187kcal9.8g25.4g4g5.4g
Valittu annoskoko193g94kcal4.9g12.7g2g2.7g
Annoskoko puolitettuna96g47kcal2.5g6.4g1g1.4g
Arvot/100g100g49kcal2.5g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381369