Bolognese

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä ja kaada ylimääräinen rasva pois, laita kattilaan öljyä, kuumenna ja lisää raastetut juurekset ja kuutioitu sipuli, anna hautua noin 5min.

lisää jauheliha ja paseerattu tomaatti, mausta paprika-,chili ja mustapippurijauheilla.

Anna hautua hiljakseen noin 1h, ei saa kiehua, älä käytä kantta kattilassa.

Lisää Dolmio kastikeainekset ja sokeri, mausta oreganolla, persiljalla, timjamilla ja valkosipulilla, jatka hauduttamista vielä 45-60min.

Tarkista maku.

Tarjoile raikkaan salaatin, tumman spaghetin tai makaroonin kera.

Lisäkkeeksi sopii vähärasvainen juustoraaste jos haluat.

(kastiketta ei tarvitse suurustaa, koska lihan valkuainen ja juuresten tärkkelys hoitavat homman)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 192 grammaa

Ipatzu59
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 749g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi17g46kcal1.5g1.2g3.8g0g
Fond du chef beef (Knorr), annos 500g10g0.5kcal0g0g0g0g
Paistijauheliha 10%350g595kcal69.9g0g35g0g
Dolmio Classico Light Bolognese (Masterfoods), annos 500g250g87kcal3.7g16.7g0.7g2.2g
Porkkana 100g33kcal0.6g5.6g0.2g2.5g
Selleri, annos 50g100g14kcal1g3g0g0g
Palsternakka 100g64kcal0.5g11.8g0.4g4.5g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)100g30kcal1g6g0.2g1g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g177kcal0g0g20g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g2259kcal161.4g123g121.2g24.4g
Valittu annoskoko1920g1129kcal80.7g61.5g60.6g12.2g
Annoskoko puolitettuna960g565kcal40.4g30.8g30.3g6.1g
Arvot/100g100g59kcal4.2g3.2g3.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186774