Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 378g540kcal47.3g1.1g38.8g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki631g404kcal69.4g26.5g2.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)13g2.5kcal0g0.8g0g0g
Parmesan formaggio da pasta68g311kcal27.2g0g22.5g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Manteli 530g3263kcal127.5g35g286.1g38.1g
Rypsiöljy 53g469kcal0g0g53g0g
Ruokasuola jodioitu 5g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 88g285kcal25.6g6.2g17.7g27g
Seesaminsiemen, kuorineen 71g476kcal19g4.9g41g8.7g
KauraKuitunen (Hirvelä)73g90kcal5.3g11.8g2.4g51g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3840g11717kcal643.6g180.2g928g249.8g
Valittu annoskoko1920g5859kcal321.8g90.1g464g124.9g
Annoskoko puolitettuna960g2929kcal160.9g45.1g232g62.5g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238385