Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g27g45kcal5.3g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)8g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1g9kcal0g0g1g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 8.7g5.5kcal0g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g10g2.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 19g14kcal0.4g2.9g0g0.2g
Purjosipuli6.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana386g170kcal12.4g11.6g5.8g2.6g
Valittu annoskoko193g85kcal6.2g5.8g2.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna97g43kcal3.1g2.9g1.5g0.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314066