Gluteenittomat riisipiirakat

Keitä riisipuuro jo edellisenä iltana jotta se ehtii jäähtyä.

Kun alat leipoa piirakoita, lisää puuroon 1 kananmuna.

KUORI
Mittaa kylmä vesi astiaan (2dl).

Lisää veteen psyllium (1tl) ja merisuola (1tl).

Anna psylliumin pehmetä hetki.

Lisää sitten tattarijauhot (200g n. 3dl).

Leivo kiinteäksi palloksi.

Nyt kuoritaikina on valmis leivottavaksi.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Hanska1984
AineksetMääräEnergiaPHRK
Puuroriisi, rainbow16g58kcal1.1g13g0.1g0g
Maito,kevyt (valio) 100g135g62kcal4.3g6.5g2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 5.4g6.8kcal0.6g0g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 18g0kcal0g0g0g0g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0.4g
Tattarijauho hieno (Keskisenmylly), annos 75g18g52kcal1.2g10.9g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana387g357kcal14.4g60.8g5.8g2.8g
Valittu annoskoko193g179kcal7.2g30.4g2.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna97g89kcal3.6g15.2g1.5g0.7g
Arvot/100g100g92kcal3.7g15.7g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=380157