Pätkiskakku

Murskaa keksit ja sekoita muruihin sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmänä veteen likoamaan.

Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan.

Vaahdota valkuaiset, lisää 1rkl sokeria kun vaahto on kovaa, sekoita vielä.

Vaahdota kerma.

Rouhi/murskaa pätkikset hienoksi rouheeksi.

Sulata suklaa.

Lisää suklaaseen pätkismurut, tuorejuusto, vaniljasokeri ja keltuaiset.

Sekoita tasaiseksi.

Purista lionneista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne, lisäämällä joukkoon pari rkl kiehuvaa vettä.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen.

Lisää seokseen aiemmin vatkattu kerma ja valkuaiset, sekoita kevyesti.

Levitä seos keksi-voi pedille ja jätä jääkaappiin jähmettymään vähintään 5 tunniksi, mieluiten yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Imppu1103
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi250g1124kcal16.2g149.9g52.5g7.7g
Voi 94g680kcal1.1g0.4g76.2g0g
Maitosuklaa 250g1343kcal25.3g124.9g82.4g0.1g
Pätkis minibites (140 g pussi)175g857kcal6.3g106.7g43.7g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton250g400kcal20g10g32.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 137g196kcal17.2g0.4g14.1g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.7g0g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl250g899kcal5g6.7g94.9g0g
Liivatelehti, gelatiini500g1744kcal427.7g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3860g14687kcal1037.6g847.8g793.6g15.6g
Valittu annoskoko1930g7344kcal518.8g423.9g396.8g7.8g
Annoskoko puolitettuna965g3672kcal259.4g212g198.4g3.9g
Arvot/100g100g381kcal26.9g22g20.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172656