Välimeren broilervuoka

Leikkaa koivet isolla terävällä veitsellä kahteen osaan nivelen kohdalta.

Kuori ja viipaloi perunat.

Aseta perunat öljyttyyn uunivuokaan.

Lisää joukkoon pestyt tomaatit kokonaisina, murskattu valkosipulinkynsi ja oliivit.

Mausta Provencale-yrttiseoksella ja suolalla.

Nosta vuoan päälle broilerit ja valuta päälle oliiviöljyä.

Anna vuoan kypsyä 200-asteisessa uunissa noin tunti.

Ohje on Yhteishyvä Ruokamaailma- lehdestä.

Oliiviöljyn määrää voi huoletta vähentää, kun broilerista valuu rasvaa kuitenkin perunoille.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 429 grammaa

Lissuliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Broilerin koipireisi (Atria)811g1354kcal113.5g8.9g105.4g0g
Peruna, keskikokoinen 60g631g378kcal9.5g82g0.6g5.7g
Kirsikkatomaatti, 50g375g75kcal2.3g14.3g1.1g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 60g119kcal0.8g1.1g12g2.6g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3861g4582kcal253.2g214.6g319.2g16.8g
Valittu annoskoko1930g2291kcal126.6g107.3g159.6g8.4g
Annoskoko puolitettuna965g1146kcal63.3g53.7g79.8g4.2g
Arvot/100g100g119kcal6.6g5.6g8.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=153240