Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 291g414kcal36.3g0.9g29.8g0g
Sokeri 374g1518kcal0g373.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 343g1178kcal35g240.3g4.1g12g
Leivinjauhe 8.8g16kcal0.5g3.3g0g0g
Taloussuklaa, Fazer264g1360kcal10.3g147.9g79.2g14g
Voi 264g1916kcal3.1g1.1g214.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 176g581kcal3.5g5.3g61.6g0g
Voi 60% rasvaa 35g192kcal0.3g0.2g21.5g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen176g317kcal0.7g75.7g0.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3864g14982kcal179.4g1696.8g822.6g60g
Valittu annoskoko1932g7491kcal89.7g848.4g411.3g30g
Annoskoko puolitettuna966g3746kcal44.9g424.2g205.7g15g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151814