Kesäkurpitsakeitto

600 g kesäkurpitsaa
2 dl purjoa
1 rkl voita
7 dl vettä
1-2 kpl kasvisliemikuutio
100 g (maustettua) tuore-/sulatejuustoa
1 dl (ruoka) kermaa
1 kpl valkosipulin kynttä murskana
Ripaus basilikaa tai timjamia, tai molempia
Ripaus mustapippuria

Huuhdo kurpitsa(t), ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.
Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.

Laita kattilaan jossa on jo voi.
Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla.

Lisää juusto (kuutioina), mausteet (ja kerma) ja anna juuston sulaa.

Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Alkuperäinen resepti: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 676g122kcal3.8g16.9g2.7g4.7g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Voi 16g114kcal0.2g0.1g12.8g0g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2.8g7.3kcal0.3g0.3g0.6g0g
Tuorejuusto ruohosipuli Creme Bonjour56g169kcal1.9g2.4g16.9g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)56g90kcal1.5g1.5g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3870g1113kcal24g54g83.8g20g
Valittu annoskoko1935g556kcal12g27g41.9g10g
Annoskoko puolitettuna968g278kcal6g13.5g21g5g
Arvot/100g100g29kcal0.6g1.4g2.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=367485