Teeripata

Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 345 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr56g69kcal11.4g0g2.5g0g
Pekoni rasvainen 20g74kcal2.4g0g7.3g0g
Sipuli 21g6.4kcal0.3g1g0g0.4g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 5.6g16kcal0.1g0.2g1.6g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g7g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Papu valkoinen, keitetty 14g15kcal1.2g2g0g1g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g70g20kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g403kcal31g7g22.8g2.8g
Valittu annoskoko194g202kcal15.5g3.5g11.4g1.4g
Annoskoko puolitettuna97g101kcal7.8g1.8g5.7g0.7g
Arvot/100g100g104kcal8g1.8g5.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94771