Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi66g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g18g67kcal2.6g13.1g0.5g1.4g
Hiiva, 50g4.4g2.7kcal0.6g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl22g77kcal3.1g14g0.7g1.2g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 79g270kcal8g55.1g0.9g2.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana389g920kcal28.6g166.4g13g10.8g
Valittu annoskoko194g460kcal14.3g83.2g6.5g5.4g
Annoskoko puolitettuna97g230kcal7.2g41.6g3.3g2.7g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.8g3.3g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073