Pohjoisafrikkalainen linssipata

Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 444 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3g26kcal0g0g3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Chili paprika punainen1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g1.2g7.3kcal0.1g0.7g0.4g0g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)41g14kcal0.4g2.8g0.2g0.6g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g15g55kcal4.1g8g0.4g1.4g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g3.1g3.7kcal0.1g0.2g0.3g0g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g19g23kcal1.5g2.6g0.4g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana389g296kcal13.6g36g9.6g10.4g
Valittu annoskoko194g148kcal6.8g18g4.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna97g74kcal3.4g9g2.4g2.6g
Arvot/100g100g76kcal3.5g9.3g2.5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=336076