Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g8.7g28kcal2g4.6g0.1g0g
Mung-papu, gogreen8.7g30kcal2.1g5.5g0.1g1.4g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g8.7g28kcal2g4.5g0.1g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g25g31kcal0.7g6.5g0.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g25g13kcal1.4g1.3g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g28g7.6kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Paprika, punainen38g10kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g2.5g0.5kcal0g0.2g0g0g
Ruokosokeri1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g5.6g1.4kcal0g0.5g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g379kcal18g55.4g9.4g5.4g
Valittu annoskoko194g190kcal9g27.7g4.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna97g95kcal4.5g13.9g2.4g1.4g
Arvot/100g100g98kcal4.6g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060