Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g300g1350kcal23.1g204g48g10.8g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)150g570kcal0.8g9.8g60g0g
Taloussuklaa, Fazer300g1545kcal11.7g168g90g15.9g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 350g606kcal26.6g8.1g52.5g0g
Sokeri 170g690kcal0g169.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu272g343kcal29.9g0.8g24.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3884g12928kcal200.2g1145g830g53.4g
Valittu annoskoko1942g6464kcal100.1g572.5g415g26.7g
Annoskoko puolitettuna971g3232kcal50.1g286.3g207.5g13.4g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=119917