Päivin köykänen omppupulla rahkaan

Kuten pullataikinan teko, mutta tässä tiivistys:
lämmitä maito ja vesi 37'c, lisää siihen makeutusjauhe, kardemumma, suola, hiivat, kanamuna, rahka ja lopuksi jauhot vispilällä kevyesti vatkaten.

Laita pyyhkeen alle kohoamaan, ja kuori sekä pilko omput kohotusajalla.

Suihkauta vuokiin KEIJU- vuokasuihketta tarttumisen estämiseksi.

Itse laitoin näitä tällä kertaa silikonimuffisnssivuokiin (omppupalat alimmaksi) sekä silikonisiin sydänvuokiin.

Omppujen päälle voi ripotella kanelia ja makeutusjauhetta mielen mukaan.

Paista 200'c 20-30min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 54 grammaa

Stadinhelmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen362g119kcal11.9g17.7g0g0g
Vesi91g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 13g9kcal1.7g0.1g0.1g0.9g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.5g14kcal0.5g2.7g0.3g1.3g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)50g110kcal6.5g0.2g9.3g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki452g253kcal38.4g22.6g0.9g0g
Jauhoseos gluteiiniton (Semper), annos 100g452g1538kcal22.6g339.2g2.3g31.7g
Omena, ulkomainen, kuorittu 516g230kcal1g48.6g0.5g9.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3888g4548kcal165.2g862.2g26.8g86.4g
Valittu annoskoko1944g2274kcal82.6g431.1g13.4g43.2g
Annoskoko puolitettuna972g1137kcal41.3g215.6g6.7g21.6g
Arvot/100g100g117kcal4.2g22.2g0.7g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388273