Jamien karpimpi suklaakakku

4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hermesetas -neste3.8g0kcal0g0g0g0g
Voi 56g409kcal0.7g0.2g45.9g0g
Manteli 28g174kcal6.8g1.9g15.2g2g
Vehnälese 2.3g5.2kcal0.3g0.3g0.1g0.8g
Psylliumkuitu, annos 6g1.9g0.9kcal0g0g0g1.6g
Kaakaojauhe sokeroitu 2.3g10kcal0.1g1.7g0.2g0g
Kahvijuoma, keskiarvo 5.6g0.2kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 56g186kcal1.1g1.7g19.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g19g97kcal1.9g4.3g8.1g0g
Raparperi 19g6.3kcal0.1g1g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g1781kcal22g23.2g178.6g9.4g
Valittu annoskoko195g891kcal11g11.6g89.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna98g445kcal5.5g5.8g44.7g2.4g
Arvot/100g100g457kcal5.6g5.9g45.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=196905