Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Sipuli 20g5.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Rajah Mild Curry Paste (10g)3.1g4.5kcal0.1g0.3g0.3g0g
Tomaattimurska 63g18kcal0.4g3.3g0.1g1.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Linssi, vihreä, go green9g32kcal2.7g5.3g0.1g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 9g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g13g36kcal2.8g5.5g0.3g2g
Vesi, vesijohtovesi 13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g219kcal12.8g31.4g4g12.8g
Valittu annoskoko195g110kcal6.4g15.7g2g6.4g
Annoskoko puolitettuna98g55kcal3.2g7.9g1g3.2g
Arvot/100g100g56kcal3.3g8.1g1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740