Perunamuussi (peruna, margariini, maito, sipuli)

Kuori ja pieni perunat.

Laita ne kiehuvaan veteen.

Silppua sipuli ja lisää joukkoon (voit lisätä sipulin myös vasta kun perunat ovat jo kypsiä ja vesi on poistettu jolloin ne jäävät raaoiksi mutta tuovat mukavaa makua).

Keitä perunat hyvin kypsiksi (kunnes ne hajoavat haarukalla kokeiltaessa).

Valuta pois vesi.

Lisää suola, margariini ja maito ja muusaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

Margariiniksi ja maidoksi käyvät hyvin rasvattomat vaihtoehdot, niistäkin tulee mahtava maku.

Maaju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g167g100kcal2.5g21.7g0.2g1.5g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.5g0.8g0g0g
Oivariini voimakassuolainen (punainen)3.4g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana390g261kcal6.2g45.8g5.4g3.2g
Valittu annoskoko195g131kcal3.1g22.9g2.7g1.6g
Annoskoko puolitettuna98g65kcal1.6g11.5g1.4g0.8g
Arvot/100g100g67kcal1.6g11.7g1.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=37256